Други, Новини, Спорт

Отличия за самоковски боксьори от благотворителен турнир в София

Четири млади състезатели на боксов клуб „Самоков” участваха на 3 и 4 юни в благотворителния турнир „Деца помагат на деца” в София в подкрепа на отделението по детска коремна хирургия на УМБАЛСМ „Пирогов”. Инициатори и организатори на проявата бяха домакините от клуб „Локомотив”, боксовата федерация, фондация „Възможност за вас” и столичната община „Надежда”.
Иван Асенов спечели полуфинала в своята категория /до 43 кг/ и заслужи сребърното отличие, тъй като на финала бе спрян от боксьор на „Локомотив”. Другите ни трима представители – Богомил Николов /до 43 кг/, Георги Борисов /до 46 кг/ и Здравко Йорданов /до 60 кг/ също натрупаха ценен опит, въпреки че не успяха да запишат победи.
Наградите на победителите връчи кметът на район „Надежда” инж. Димитър Димов. Главен съдия пък бе боксовата легенда и олимпийски шампион Петър Лесов. Сред зрителите бе и европейската шампионка Станимира Петрова. В турнира участваха 58 състезатели от 13 клуба.
Междувременно стана ясно, че един от най-талантливите боксьори на самоковския клуб – Наско Дамянов, вече се състезава за силния тим на „Локо” /Сф/. Това е своеобразно признание и за усилията на треньора на нашия клуб Веселин Райчев.

Leave a Reply