Новини, Образование

Отличия за ученици на тема „Космос”

Учениците от Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров” организираха традиционното си тържество, посветено на Международния ден на космонавтиката 12 април. като представиха презентации на тема
Водещите Мария Главева и Невена Чупетловска запознаха присъстващите с някои от най-важните събития от историята на космонавтиката.
Бинка Александрова и Владислава Чалъкова разказаха за полета на Юри Гагарин, от който се навършиха 55 години. Показани бяха и исторически снимки от посещението на първия космонавт в Самоков през май 1961 г.
От подготвените повече от 30 презентации на тема „Космос” жури отличи най-добрите и те бяха представени на самото тържество.
Отличени бяха Денис Балабанов и Валентин Томов от 9-б клас, специалност „Системно програмиране”, за „Първият полет на човек в Космоса”, Милена Ковачка от 8-б клас, „Системно програмиране”, и Янита Гергинова от 8-в клас, „Икономика и мениджмънт”, за „Галактики”, Евелина Драгалевска и Зорница Иванова от 9-в клас, „Икономика и мениджмънт”, за „Живот в Космоса”, Денис Сотиров от 8-а клас, „Компютърна техника и технологии”, за „Черни дупки”, Ирен Ихтиманска от 9-а клас, „Компютърна техника и технологии”, за „Съществува ли извънземен живот?”, Данаил Пенов от 10-б клас, „Системно програмиране”, за „Българските космонавти”.
В днешното трудно ежедневие на закъсалата ни родина все по-малко се говори и мисли за космонавтика, но големият интерес, проявен от учениците, дава надежда за бъдещето.

инж. Любослав Нейчев

Leave a Reply