Баскетбол, Новини, Спорт

Отлична Християна Николова изведе кадетките на България до 13-ото място на Евро 2017

Българският национален отбор по баскетбол за момичета до 16 г. завърши на 13-о място участието си в европейското първенство /дивизия Б/ в Македония. В решителния сблъсък за 13-ата позиция българките победиха Люксембург с 51:47. Много добър мач срещу съперничките от Великото херцогство изнесе талантливата състезателка на „Рилски спортист” Християна Николова. Самоковката изигра пълни 40 мин. и бе най-резултатна от българския състав с 15 точки, към които добави 5 отнети топки и 4 борби.
Преди това нашите момичета сломиха съпротивата и на връстничките си от Словакия след победа с 58:49. И в тази среща Хриси Николова бе на висота и отбеляза 18 пункта.
В първия си мач след груповата фаза пък родните националки загубиха от Словения с 47:82. В този двубой участва и другата представителка на Самоков – Ивана Николова, която получаваше повече игрово време в мачовете от група „А”.
Отборите, завършили на първите три места в дивизия Б – Дания, Белгия и Гърция, спечелиха правото да мерят сили от догодина с елита на Стария континент.

Leave a Reply