Баскетбол, Новини, Спорт

Отложиха 3 кръга в НБЛ заради Ковид-19

Федерацията по баскетбол отложи всичките три кръга от НБЛ през ноември заради установения положителен случай на Ковид-19 в националния отбор след края на минилагера на “трикольорите” в Ботевград. По програма “Рилски спортист” трябваше да се изправи срещу “Черноморец” в Бургас, но с оглед ситуацията този двубой ще се състои на по-късен етап.
Именно националният тим и предстоящите мачове на състава от квалификационния прозорец за “Евробаскет” в Босна и Херцеговина в периода от 23 ноември до 1 декември са причина за трудностите при съставянето на програмата в НБЛ. “Лъвовете”, по изискване на ФИБА, трябва да се изолират минимум седмица преди да заминат за Сараево. Това означава, че официални срещи в страната могат да се играят най-късно до 16 ноември (понеделник). По тази причина Общото събрание на федерацията разреши на “Черноморец”, който още не е играл официален мач този сезон заради вируса, да навакса с изиграването на отложените си двубои. Иначе очакванията са шампионатът да бъде подновен чак на 5 декември.
След първите три кръга в елита “Р. спортист” е подгласник на лидера “Левски Лукойл”, изоставайки само с точка от “сините”. Последен е “Спартак” (Пл) без победа до момента.

Leave a Reply