Крими, Новини

Отмъкнаха багер; няколко крадци заловени

Багер-товарач – откраднат от ул. “Черно море” в града ни между 21 ч. на 4 януари и 9 ч. на 5 януари, е обявен за издирване. По случая е образувано досъдебно производство. Техниката – собственост на лизингова къща, е била отдадена под наем на самоковска строителна фирма.

х х х

Като участник в кражба е бил заловен 31-годишен самоковец. Мъжът бил криминално проявен и осъждан. Приложена му е мярка “Задържане под стража” за 72 часа. Полицията издирва съучастниците му – двама криминално проявени младежи от града ни на 27 и 23 години. На 7 януари групата разбила два гаража на самоковското държавно горско стопанство и приготвила за изнасяне пет автомобилни гуми. Работата по случая продължава.

х х х

Задържаха 40-годишен самоковец, обрал пчелин на софиянец в землището на Ковачевци. В. И. Н. счупил катинара на входната врата и задигнал вещи, но скоро след това бил заловен от самия собственик на пчелина и негови познати. Извършителят на кражбата бил криминално проявен и осъждан. Той бил задържан в полицията за 24 часа. По случая в РУП-Самоков е образувано досъдебно производство.

х х х

Плазмен телевизор “Панасоник-Виера” – 42 инча е бил отмъкнат от вила на столичанин в м. Мечката. Счупена била ПВЦ дограмата на прозорец на първия етаж на постройката.

х х х

Акумулатор “Искра” е откраднат от лек автомобил “Хюндай Аксент”, ползван от дупничанин, но паркиран на ул. “Житна чаршия” в Самоков. Посегателството станало между 20 ч. на 2 януари и 9,20 ч. на 3 януари. Счупено било стъкло на прозорец на колата.

Leave a Reply