Новини, Шарен свят

Отнемат ти евросубсидии, ако палиш стърнища

Съставят се актове, налагат се санкции и се отнемат евросубсидии за палене на стърнища, заявиха от районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Самоков.
От службата апелират към гражданите и специално към земеделските производители да не палят стърнища, слама, суха трева и отпадъци по слоговете, крайпътните ивици, пространствата между блоковете и на други тревни площи. По този повод е получено и специално писмо от Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и земеделското министерство.
В нашия край сега се жъне. Обикновено след това започват масови опожарявания на обектите за почистване от ненужната растителност и за по-лесна обработка след това. През миналата година са регистрирани пет големи пожара в резултат на такива действия в землищата на Рельово, Белчин, Райово, Алино. Затова още повече сега пожарникарите напомнят на земеделските производители, че ако декларираните им площи за получаване на субсидии са опожарени, няма да получат средства за тях. В земеделското министерство всеки месец се изпраща справка за състоянието на площите и за възникнали пожари.
От службата съветват собствениците и арендаторите на земи след прибиране на реколтата да заорават около обектите с цел да не се допусне евентуалното им опожаряване от огън от съседни имоти.
През последните дни огнеборците заедно с горски служители са гасили пожари в землището на Рельово. Има съмнения, че става дума за умишлени палежи, тъй като два пъти е възникнал пожар на едно и също място в продължение само на няколко дни. От Пожарната напомниха, че в този район преди години са изгорели и стотици декари гори.

хххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх

Всеки желаещ има възможността да се включи в новата промоция на фирма Le Vele – “Обзавеждане в бъдеще”, която предоставя 10 % отстъпка от цената за мебели и матраци във фирмените магазини за срок от една година!
Талонът за отстъпка можете да изрежете да изтеглите от фейсбук страницата на фирмата, както и от нашия интернет сайт.
Фирмените магазини се намират на бул. “Искър” № 183 и на ул. “Житна чаршия” № 7. Работното време в делнични дни е от 9 до 18 ч., а в събота – до 16 ч. Собственичката М. Чавдарова можете да откриете и на тел. 0899 892 205.

Leave a Reply