Новини, Политика

Отхвърлиха предложението на „Булгартабак” за павилионите за цигари

Общинските съветници не се съгласиха „Булгартабак-трейдинг” АД да разположи предлаганите 23 павилиона за търговска дейност в центъра и в различни квартали на града. При гласуването за отдаване под наем на общински терени за разполагане на павилионите, станало на сесията на местния парламент на 13 декември, само 9 съветници бяха „за”. Трима бяха „против”, а 12 се въздържаха.
При обсъждането кметът Владимир Георгиев изтъкна, че едни бъдещи подобни павилиони биха подобрили значително градската среда. Д-р Стойчо Гълъбов /БСД/ и Александър Боев /ГЕРБ/ подкрепиха предложението с уговорката, че в обектите ще се продават и вестници, безалкохолни напитки и др., а освен това самите павилиони няма да се разполагат в близост до училищата и болницата. Освен това от фирмата са включили в офертата си и монтирането на модерни автоспирки в Самоков.
Д-р Райко Масларски /”Бъдеще за Самоков”/ беше против с аргумента, че новите обекти ще бъде удар срещу дребния бизнес. Валентин Милушев /ГЕРБ/ също се обяви против, като допълни, че увеличаването на продажбите на цигари не се вписва в общоевропейската кампания срещу тютюнопушенето. Изразено бе и становище, че автоспирките могат да бъдат изградени съвременни и със собствени сили и средства, без помощта на фирмата.
В крайна сметка гласуването показа, че привържениците на предложението на „Булгартабак” са малцинство.

Leave a Reply