Здраве, Новини, Статии, коментари, Читателски, Шарен свят

От Бога му е дадено…

Има особени индивиди, ерудити в своята област, на които от Бога им е дадена дарба да вършат перфектно, с особена лекота, своите професионални задължения.
Един от тях смятам, че е д-р Васил Чешмеджиев, зав. “УНГ” отделение в самоковската болница.
С каква професионална увереност и умереност ръководи своя малък колектив във всекидневните му грижи за всички болни в отделението!
А те – милите сестрички: Катя, Ваня, Лидия, г-жа Аспарухова, Любов, Мариана, с колко доброта извършват отделните манипулации с болните!
Тук всеки безшумно изпълнява задълженията си по график. Нито една санитарка /Николина, Теменужка, Наталия/ не оставя работата си недовършена.
Възхитена съм от всички, но най-много от д-р Чешмеджиев. Та той може би повече от осем часа не сяда на стола си, защото болните са много, с най-различни оплаквания, а той най-човешки и професионално ги лекува. Българи, цигани, чужденци, възрастни и деца – на всички оказва безкористна помощ и лечение.
Да сте жив и здрав, докторе! И самата аз без вашето лечение не мога. Благодаря ви за всичко! Сега отново набирам сили и воля да живея и да мечтая. А това е една светлина, която давате на всеки, докоснат от вашите вълшебни ръце и съвременните уреди, с които лекувате.
Райна Бакрачева

Leave a Reply