Крими, Новини

От КАТ и ДАИ съставиха 6 акта на нарушители

Общо 6 акта бяха съставени при съвместна полицейска операция на КАТ и ДАИ /Държавната автомобилна инспекция/ на 31 юли в общината. Служителите на ДАИ са съставили акт на водач на микробус за техническа неизправност – счупено предно стъкло.
От служители на КАТ пък са съставени 5 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушенията са се изразявали в незапалени къси светлини, липса на застраховка „Гражданска отговорност”, необорудвани според изискванията на закона автомобили.
Служителите на „Пътна полиция” и на инспекцията са проверили в този ден още много тежкотоварни и леки автомобили и микробуси.
По график са инспектирани и всички таксита в района. При проверките на таксиметровите автомобили са съставени шест констативни протокола, като са изискани и допълнителни документи. Служителите са проверявали дали е изрядна документацията, свързана със застраховките, регистрацията на автомобилите, техническата изправност, сведетелствата за правоуправление на водачите.
Проверката в Самоков е част от специализирана национална акция, започнала след тежката катастрофа с човешки жертви в София, предизвикана от таксиметров шофьор.

Leave a Reply