Зимни спортове, Новини, Спорт

От скрина: Батето гледа скоковете за купа „Симеон Димитрачков”

Минало незабравимо

Дългогодишният председател на БОК, на БФС и генерален директор на БНТ Иван Славков-Батето бе най-видният зрител на състезанията по ски скок на изкуствената шанца на Ридо в памет на дългогодишния местен треньор и спортен деятел Симеон Димитрачков.
Във великолепно настроение Батето проследи скоковете и разговаря с организаторите – заслужилите майстори на спорта Валентин Божичков, председател на “Ски-скок” към Българската федерация по ски, и Владимир Брейчев, носители на Европейската купа, със зам.-кмета на Самоков инж. Благовеста Дедьова и др.
По-късно Славков награди най-малките скачачи – 7-годишният Мартин Зографски /когото нарече “самоковски орел”/ и Боян Николов от клуб “Самоков”. “На олимпийски игри в бъдеще ще разделим златния медал на двамата”, каза още култовият деятел на родния спорт.
На специален интерес се радваха и двете девойки-скачачки – Йоана Сичанова и Йоана Кичева от клуб “Самоков”.
Купите, медалите и другите награди на призьорите бяха връчени от сестрата на Симеон Димитрачков – Траянка и от неговата дъщеря – Силвия, от представителя на Държавната агенция за младежта и спорта Георги Кочов и от зам.-директорката на СУ “Никола Велчев” Пенка Тотева.
Организатори, близки на Симеон Димитричков и спонсори се бяха погрижили спортният празник да стане още по-запомнящ се, като безплатно предлагаха скара, баници, напитки. Гърмеше музика, а допълнителен колорит придаваше изящна торта с фигури на скиори.

2005 г.

Йоана Сичанова

Leave a Reply