ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ участва в 10-ото състезание по английски

Михаил Митев се класира първи, а Божидара Трохарова – втора на кръга от Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, състоял се на 27 февруари в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Двамата ще представят училището си на регионалното състезание на 28 март. Най-добрите 30 ученици от регионалните надпревари, които ще се състоят в 8 града в страната, пък ще участват в националния финал на 25 април в София.
Първият етап от състезанията се проведе от 22 февруари до 2 март в 299 училища в страната с участието на повече от 6500 ученици.
Учениците от самоковското учебно заведение бяха подготвяни от преподавателите по английски Ирена Милчева /която бе и координатор на състезанието/, Данаила Колева и Теменужка Крамарска.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват, т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието се организира от фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с фондация „Америка за България”, посолството на САЩ, Британския съвет и Министерството на образованието и науката.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*