ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гостува на Националния исторически музей

По покана на Столична община и читалище ”Братя Миладинови” представители на самоковско учебно заведение – ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, участваха на 27 март в 10-ото юбилейно състезание „Като Левски”, организирано в Националния исторически музей.
18-те самоковски ученици бяха ръководени от преподавателките по история и по български език и литература Рени Малчева и Мариета Павлова. Състезанието, в което взеха участие и ученици от София и от областта, се проведе в три кръга, като включваше създаване на журналистически материал; есе, стихотворение или разказ, както и рисунка, посветени на Апостола на свободата.
Учениците разгледаха музейните експонати, на мултимедия им бяха представени журналистически материали на гимназисти.
Любопитство, радост и гордост предизвика проведеният „Урок по родолюбие”, в който гост бе една от правнучките на В. Левски /от стана на сестра му Яна/ – Христина Богданова.
Накрая имаше концерт, а победителите бяха отличени. На второ място в състезанието за стихотворение бе класирана ученичката от 6-б клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Весела Станкова. За есето си бе наградена и Рая Панева от същия клас. Поощрителни награди за рисунки пък заслужиха Рая Панева и Мартин Танкишев от 7-б клас. Училището също бе отличено – за партньорство и приятелство, като получи грамота, книги и голяма торта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*