ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОУ „Неофит Рилски” – първи на бадминтон

Последното състезание от общинския кръг на Ученически игри – 2016-2017 г. – турнирът по бадминтон, се състоя на 14 февруари. Домакините от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” бяха подготвили физкултурния салон на училището с необходимото разчертаване на терена и аксесоари.
Оспорвани мачове имаше в групата 5-7 клас, където при момичетата победи ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, следвано от ОУ „Неофит Рилски” и ОУ „Митр. Авкс. Велешки”. При момчетата на първите две места се класираха ОУ „Н. Рилски” и ОУ „Митр. Авкс. Велешки”. Съдии бяха преподавателите по физическо възпитание и спорт. В групата 8-10 клас пък служебна победа взеха момчетата и момичетата от ОУ „Н. Рилски”.
През последните месеци в Самоков се състояха общински състезания по футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис на маса и бадминтон за ученици от 5 до 12 клас. Организатор бе Общината със съдействието на спортните клубове, директорите на училища и учителите по физическо възпитание и спорт. Победителите в общинските ученически игри ще участват в областните състезания през март.

Жулияна Костова
гл. експерт „Образование, младежки дейности и спорт” в Община Самоков

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*