ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ ни облъхна с жизнерадост на патронния си празник

За наследник на самоковското общинско училище, създадено през далечната 1800 г., се смята ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Така това учебно заведение чества на 17 май в читалище-паметник „Отец Паисий” своя патронен празник – деня на светите братя, както и своята забележителна 219-годишнина.
Директорката Диана Карабожилова поздрави сърдечно присъстващите учители, ученици, родители, обществени деятели и гости и изтъкна, че училището е получило една от най-високите оценки при инспекциите в Самоков и цялата Софийска област. Карабожилова благодари за това на преподавателите, на самите ученици, на училищното настоятелство с неговия дългогодишен председател инж. Благовест Гамалов, както и на всички институции, спомоществователи и хора, които подкрепят и подпомагат дейността на училището.
На многобройните отличници в науката, творчеството и спорта бяха връчени награди. 
Присъстващите в препълнения салон бяха приветствани от зам.-кмета Люба Кленова, която прочете и поздравителен адрек от името на кмета Владимир Георгиев. „Вие не просто работите, вие давате живота си, за вас това е кауза”, обърна се Кленова към преподавателите и поднесе красив букет на директорката Карабожилова.

Поздравителен адрес от името на директорката на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” Ирена Коцева прочете зам.-директорката на училището Елена Дамянова, която с вълнение си спомни своите ученически години в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Събралите се бяха приветствани и от старши експерта в Регионалното управление на образованието в Софийска област Георги Панев, бивш директор на училището. Той прочете и поздравителен адрес от началника на Регионалното управление Росица Иванова.
В началото тържествено прозвуча „Мила Родино” и бе внесено в залата училищното знаме.
Хор под диригентството на Георги Машов изпълни новия химн на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Автор на текста е учителката Веска Терзийска, музиката е дело на Александър Кипров, а аранжиментът – на неговия син Алекс Кипров.
Публиката реагира топло, с ръкопляскания и овации на ученическия концерт, който включваше рецитал, изпълнения на акордеон, много песни и танци. Жизнерадостните изяви на младите хора, красотата, динамиката и родолюбието, излъчвани от сцената, заразиха с празнично настроение всички в салона.

Тодор Попов 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*