Атлетика, Новини, Образование, Спорт

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” победи в Ученическите игри по лека атлетика

Общинският кръг на ученическите игри по лека атлетика се състоя на 6 ноември.
При момичетата от 5 до 7 клас в отборното класиране първото място зае отборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с ръководител Андрей Янчев, постигнал 116 точки. На второ и трето място съответно със 103 т. и с 97 т. се класираха тимовете на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” с рък. Васил Аджиков и на ОУ „Неофит Рилски” с рък. Иванка Нколова.
На 60 метра и на скок дължина начело излезе Моника Симитчийска от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. В тласкането на гюле победи Моника Борисова от ОУ „Митр. Авкс. Велешки”. В скока на височина и на 200 метра пък се наложи Деница Манолова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Отборът на това най-старо учебно заведение в града ни спечели и щафетната надпревара на 4 х 100 м.
При момчетата след изключително оспорвана борба победата извоюва  съставът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с рък. Андрей Янчев, получил 108 т. Само с точка по-малко втори се нареди отборът на ОУ „Митр. Авкс. Велешки” с рък. Васил Аджиков. Трети и четвърти се класираха тимовете на СУ „Отец Паисий” с рък. Ивана Матина и на ОУ „Неофит Рилски” с рък. Галя Димитрова.
На 60 м над всички бе Спасимир Минев от ОУ „Митр. Авкс. Велешки”, на скок дължина – Васил Каймаканов от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, а на тласкане на гюле – Деян Постолов от ОУ „Митр. Авкс. Велешки”. Пламен Марков от същото училище пък бе пръв в две дисциплини – на скок височина и на 200 м. В щафетата 4 х 100 м се наложи съставът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
Главен ръководител на състезанията бе Костадин Чифлиджанов, секретар и старши треньор в клуб „Рилски атлет”.    

Leave a Reply