ОУ „Св. св. Кирил и Методий” приключи успешно учебната година

На годишния си съвет на 29 юни учителският колектив към ОУ „Св. св. Кирил и Методий” разгледа с голямо удовлетворение постигнатите високи резултати през учебната 2012-2013 г.
Особен акцент бе поставен върху постиженията на четвъртокласници и седмокласници при полагането на изпитите от националното външно оценяване. В топ листата, изготвена от Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област на Министерството на образованието за резултатите от националното външно оценяване нашите ученици, завършващи 4 клас, са класирани на първо място в общината и на четвърто в областта. При седмокласници резултатите са – второ място в общината и пето в областта.
От години в училището ни паралелки в 8 клас няма поради почти стопроцентов прием в професионални гимназии в града и в столицата.
Особено изявили се сред седмокласниците са учениците, завършили с пълно отличие: Антония Христова, Александра Гюрова, София Вададжийска, Белослава Чилингирова, Кристина Постолова, Аделина Велкова. Наши ученици достойно се представиха на олимпиади, конкурси и състезания и завоюваха първите места в общината и призови позиции в областни кръгове.
Много ученици участваха в 13-те клуба, създадени по проект „Успех” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Разнообразните дейности, организирани от извънкласните клубове, изграждат у децата важни качества и умения. В последните учебни дни участниците в клубовете в представителни изяви показаха талантите си в областта на театралното майсторство, спорта, изобразителното изкуство, информационните технологии, историята, отговорността към околната среда и удоволствието да бъдат заедно.
На всички ученици и техните семейства изказваме благодарност за отговорното отношение и упорития труд и им пожелаваме още по-големи успехи!

От колектива на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*