Култура, Новини, Образование, Снимки

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” чества Коледа с празничен концерт и базар /СНИМКИ/

Пълен салон на читалище-паметник „Отец Паисий” аплодира участниците в празничния концерт на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” на 20 декември. Началото на празненството поставиха танцьорите от групата на Веска Терзийска. След това ученици от най-старото училище в Самоков надникнаха отвъд празничната суета и се потопиха в истинските дух и магия на Рождество Христово. Чрез диалози, сценки и рецитации децата и младежите отправиха най-силното послание – да бъдем добри и да си помагаме взаимно. На сцената бяха почетени и българските обичаи за Бъдни вечер, а благопожеланията на младите коледари отекнаха в залата. Китаристите Борко, Венеса, Таня, Ради и ръководителят им Христо Христов придадоха допълнително настроение на честването.
В края на проявата пък директорът Георги Панев и зам.-кметът и председател на Обществения съвет към училището Сия Шехтанова наградиха заелите първите три места в коледния конкурс „Сръчко” ученици – Евелина Ангелова, Инна Макова и Магдалена Механджийска.
Г. Панев обяви поздравителния адрес и дарението на много футболни и волейболни топки от страна на народния представител Валентин Милушев. „Надявам се всички ученици да играят с тях възможно най-скоро в новостроящия се салон край училището”, сподели директорът.
Сред гостите на концерта бе и зам.-началникът на Регионалното управление на образованието в Софийска област Илонка Славчева.
След края на концерта стотиците зрители, изпълнили салона, се пренесоха във фоайето, където разгледаха и набързо разграбиха сръчно измайсторените от ученици артикули на богатата коледна изложба-базар. Тя бе с благотворителен характер, а събраните средства ще бъдат разпределени от училищното ръководство за нуждаещи се възпитаници на школото.

Делян Василев

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/VestnikPriatel/photos/?tab=album&album_id=1929036717126268

Leave a Reply