Новини, Образование

ОУ „Св. св. Кирил и Методий” чества 215-годишен юбилей

215-годишнината на най-старото самоковско учебно заведение – ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, бе ознаменуван с поредица изяви, чиято кулминация бе тържественият концерт на 14 май в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Два часа учениците рецитираха, разказваха, пяха, играха. Народни хора, мажоретни танци и мъдри и силни думи, придружени от кадри на екрана, представиха историята на родината и на самото училище, разлюляха сцената и заслужиха не веднъж овациите на многобройната публика.
Композицията под надслов „Аз обичам България” стигна не само до очите и ушите, но и до сърцата на стотиците млади и по-възрастни хора в салона.
В началото на крака бяха посрещнати „Мила Родино” и училищното знаме. Сърдечно приветствие към всички отправи директорът Георги Панев. Юбилярите бяха топло поздравени от кмета Владимир Георгиев, съветника на просветния министър проф. Георги Танев – Робертино Джераси, зам.-началника на Регионалния инспекторат по образованието в Софийска област Илонка Славчева. Поздравителни адреси бяха изпратили и парламентарната комисия по образование и наука, общинското ръководство на Съюза на българските учители, издателство „Азбуки”, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”, ОДЗ „Зорница”.

Дългогодишният председател на училищното настоятелство инж. Благовест Гамалов настоя да се положат повече усилия, за да може да се сбъдне една мечта – училището в скоро време да се сдобие с физкултурен салон.
Сред присъстващите бяха и народният представител Радослав Стойчев, зам.-кметът Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, общински съветници, ръководители на фирми и учебни заведения и др.

Leave a Reply