ОУ „Христо Максимов” продължава да събира „Капачки за бъдеще”

ОУ „Христо Максимов“ продължава участието си в националната кампания „Капачки за бъдеще“. Във всички класни стаи и коридори на школото са разположени големи пластмасови бутилки.
„Никак не е трудно да поставим капачките си в тях, вместо в коша за боклук – не отнема време и усилия. Ученици и учители събираме капачки с отворени сърца и с надеждата да дадем своя скромен принос за това да има повече здрави и усмихнати деца”, споделят от ръководството на училището. Те благодарят на хората, фирмите, учрежденията и учебните заведения от общината, които само за един месец от началото на годината са допринесли за благотворителната кауза с огромни количества пластмасови капачки.
„Капачки за бъдеще” цели набирането на възможно най-много пластмасови капачки, които впоследствие се предават за рециклиране и с получените пари се закупуват кувьози за нуждаещи се от подобен вид медицинска техника по-малки общински болници.
Кампанията в Самоков се осъществява по инициативата на Ели Георгиева – млад и амбициозен човек с голямо сърце.
„Всяка капачка има значение! Не струва нищо, но може да спаси човешки живот”, изтъкнаха от „Хр. Максимов” и призоваха всеки желаещ да се включи в кампанията.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*