Офертите за изпълнител на колектора в Легето се отварят на 17 юли

Снимка: архив

„В поименния списък на Общината на обекти за строителство и основен ремонт през тази година, обявен през януари заедно с местния бюджет, бе предвидено и изграждането на нова канализация по улиците „Христо Смирненски“ и „Захари Хаджигюров“. Първото полугодие вече привършва. Ще се започва ли този обект? Нека се има предвид, че ние страдаме от години от лошата досегашна канализация, при по-силен дъжд мазетата на къщите ни се наводняват, а на улицата се образуват големи локви – истински езера, и се затруднява много движението на коли и пешеходци.“
Това заявиха в редакцията преди дни живеещи в Легето, на ул. „Захари Хаджигюров“.
В отговор за вестника инж. Красимира Костадинова, директор на дирекция „Териториално и селищно устройство и европейски програми“ в Община Самоков, поясни, че обектът наистина е включен в поименния списък и предстои по него да започне работа. Обявена е обществена поръчка за избор на изпълнител и офертите ще бъдат отворени на 17 юли.
За изграждането на новия колектор на двете улици, на който се възлагат надежди да реши проблемите на канализацията в тази част на града, са предвидени 438 188 лв. Това е и един от най-големите обекти в града и общината през тази година.   

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*