Баскетбол, Новини, Спорт

Официално: „Рилски спортист” си върна американецът с българско сърце Антъни Гуджино

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Американецът Антъни Гуджино се завръща в Самоков за своя трети престой в „Рилски спортист”! Новината бе официално потвърдена от клубното ръководство през седмицата.
За последно Тони бе част от „Рилски” през сезон 2015/2016, когато помогна на тима да спечели Купата на България и да завърши трети в Националната баскетболна лига. Тогава Гуджино записа средно по 13.3 точки и 8.8 борби в 45 мача с екипа на самоковския клуб. Това бе и най-силната кампания на 32-годишния състезател в града ни.
Тони бележи градация при всеки следващ престой в полите на Рила – от 2012/2013, 2014/2015 и споменатия вече сезон 2015/2016. През последните две години пък роденият в Холанд, щата Мичиган, баскетболист игра за белгийския „Лиеж” и румънския „Финикс” /Галац/.
207-сантиметровият исполин се превърна в любимец на самоковската публика със сърцатата си игра и себераздаването на паркета. Той владее и българския език на много добро ниво.
Честта на „Рилски спортист” през следващия сезон със сигурност ще защитават и шестима българи – капитанът Йордан Бозов, националите Златин Георгиев и Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и юношите Мирослав Васов и Николай Гелов. Очаква се повече яснота около бъдещите нови попълнения в отбора да има до началото на предсезонната подготовка, която ще започне вероятно на 22 август.

Leave a Reply