Баскетбол, Новини, Спорт

Още четири клуба подкрепиха “Рилски спортист” за спирането на сезона в НБЛ

Предложението на президента на БК “Рилски спортист” инж. Петър Георгиев за спиране на Националната баскетболна лига намери нови съюзници. “За” тази идея се оказаха още четири клуба от елитната дивизия – “Черно море”, “Балкан”, “Спартак” (Пл) и “Академик” (Пд). Ръководствата на тези отбори изразиха позицията си на състоялото се събрание на лигата в понеделник, 30 март.
Останалите пет отбора – “Левски Лукойл”, “Академик” (Сф), “Берое”, “Ямбол” и “Черноморец”, се обявиха за продължаване на шампионата в случай, че епидемиологичната обстановка в страната, свързана с разпространението на коронавируса, се успокои.
В същото време седем от клубовете се съгласиха, при невъзможност първенството да бъде продължено, годината да се обяви за нулева и да не бъде обявяван шампион.
Почти е изключено сезон 2019/2020 да бъде продължен, ако до 15 май не се разреши тренировъчна дейност на съставите, а от 1 юни не бъде позволено да се провеждат мачове с публика.
Крайното решение ще бъде взето от Управителния съвет на федерацията по баскетбол през първата половина на април.
Както „Приятел” вече писа, според президента на БК „Рилски спортист” инж. Петър Георгиев първенството на НБЛ трябва да спре, а като крайно да се приеме временното класиране.

Leave a Reply