Павел Марков стана републикански шампион по ски

Павел Марков стъпи на два пъти на почетната стълбичка по време на държавното първенство по ски алпийски дисциплини за момчета и момичета младша и старша възраст, състояло се на 22 и 23 март в Банско.
Самоковският талант бе най-бърз в гигантския слалом при момчетата до 14-годишна възраст в първия ден на проявата и заслужи републиканската титла. Алпиецът на клуб „Чамкория“ премина по пистата за 58.59 сек. и не остави никакви шансове на своите съперници. Нещо повече – Марков единствен от всички участници в тази възрастова група се справи с трасето за по-малко от една минута!
Ден по-късно – на 23 март, младата ни надежда в ските прибави към актива си и сребърен медал от слалома. Тогава Павел бе изпреварен само от Калоян Марков от столичния клуб „Мотен“, който е с една година по-голям от нашето момче.
Още четирима представители на самоковските клубове влязоха в топ 10 при 14-годишните. Андрей Кискинов от клуб „Боровец“ и Иван Рангелов от клуб „Рилец“ завършиха пети и седми в гигантския слалом, а на осмо и десето място в слалома се наредиха съотборниците в „Чамкория“ Мартин Владимиров и Георги Гинов.
При момчетата старша възраст (до 16 г.) шести в слалома стана Александър Марков („Чамкория“), а на два пъти седми се класира Димитър Божков („Рилец“).
Миа Цоник („Боровец“) даде 8-о време в гигантския слалом за момичета до 14 г. Още по-добре при 16-годишните пък се изяви Кристина Рангелова, която стана пета на слалом и осма на гигантски слалом. Съотборничката й в клуб „Рилец“ Мелина Милева се изкачи от 12-ото място в гигантския слалом до осмата позиция в слалома ден по-късно.
В държавното първенство в категорията на момчетата младша възраст участваха още Пламен Марков, Асен Стоичков и Константин Малчев от „Чамкория“, както и Георги Околски и Димитър Здравков от „Рилец“.
При 16-годишните момчета „Боровец“ бе представен и от Георги Кескинов, а „Чамкория“ – от Владимир Атанасов и Борис Маскальов.

Можете да харесате