Баскетбол, Новини, Спорт

Паднахме от „Лукойл” в края в атрактивна контрола

Гостуваме на носителя на Купата „Черно море” в събота в 1 кръг от НБЛ

„Рилски спортист” отстъпи на шампиона “Лукойл Академик” с 82:88 в “Арена Самоков” на 6 октомври в последната си проверка преди началото на Националната баскетболна лига.
Срещата с тима от Правец бе изключително интересна. Още в самото начало гостите осъществиха няколко много добри комбинации, за да излязат напред с 10 точки при 4:14. Последва прекъсване за треньора на „Рилецо” Росен Барчовски, което имаше невероятен ефект върху подопечните му. Те навлязоха в страхотна серия от 13 безответни пункта и поведоха със 17:14. До края не само на частта, но и на целия двубой, резултатът се движеше „точка за точка” и нито един от тимовете на паркета не успяваше да покаже значително по-добри аргументи за победата от своя противник. И тъкмо когато 400-те зрители в „Арена Самоков” предвкусваха важна победа за самочувствието на любимците си, а светлинното табло показваше 82:76 за „скиорите”, баскетболистите в бяло се сковаха, загубиха организация в нападенията си и позволиха на „студентите” да се развихрят за крайното 82:88.
Отлична игра за домакините показа янкито Тони Гуджино, който затвърди страхотната си форма от началото на предсезонната подготовка на клуба, оформяйки дабъл-дабъл – 19 пункта и 11 борби. Най-резултатен за самоковци пък бе крилото Златин Георгиев с 21 т. Желко Шакич от „Лукойл” пък приключи с най-много точки – 24.
Това бе и последната контрола за самоковци преди началото на новото първенство. Още в събота, на 10 октомври, в първия кръг на НБЛ „Рилски спортист” ще има тежко гостуване на носителя на Купата на България за миналия сезон „Черно море”. Срещата в зала „Христо Борисов” ще започне в 18 ч.

Leave a Reply