Паднахме с две точки от “Сутиеска” за Балканската лига

Три точки не достигнаха на “Рилски спортист” да спре черната си серия от 4 последователни загуби в последните две седмици. Нашите паднаха със 79:81 при визитата си на “Сутиеска” /Никшич, Черна гора/ в Балканската лига на 9 декември и трябва да наваксат изпуснатото при второто си поредно гостуване – на последния в групата “Теодо” – също черногорски тим. Двубоят в спортния комплекс „Зупа” на гр. Тиват ще се играе днес от 19.00 ч.
Сблъсъкът със “Сутиеска” можеше спокойно да бъде спечелен от момчетата на Росен Барчовски. Те изиграха разумно първите 20 минути, водейки с 46:43, а в началото на третата четвърт дори дръпнаха с 9 точки.
В последната част обаче домакините се вдигнаха на щурм и не и без помощта на късмета в няколко ситуации съумяха не само да наваксат изоставането си, но и да измъкнат по драматичен начин победата пред собствена публика.
Много силно на паркета се представи едно от новите попълнения на самоковци – Симеон Илиев-Чайката. Варненецът реализира внушителните 26 точки и овладя 5 борби в подкошието. С “дабъл-дабъл” /17 пункта и 16 борби/ блесна американецът Тони Гуджино, а сънародникът му Джулиан Норфлийт добави 16 т.
Не вървеше обаче стрелбата на топреализатора Върнън Тейлър, който за 18 минути на игрището успя да отбележи едва 4 точки.
Любопитното е, че гостите категорично спечелиха борбата под коша /39:24/, но многото грешки /17 срещу 9 на противника/ попречиха на отбора ни да стигне до победата.
“Рилски спортист”: Илиев – 26, Гуджино – 17, Бозов – 11, Тейлър – 4, Зл. Георгиев – 2 /Норфлийт – 16, Милов – 3, Д. Иванов, Тодоров/

Класиране
1. Р. спортист 3:2 8
2. Сутиеска 3:2 8
3. Куманово 3:1 7
4. Пея 2:2 6
5. Теодо 0:4 4

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*