Пазарът в центъра ще се обновява

Предстои пазарът в централната част на града ни да придобие нов модерен облик. Проектът е залегнал в приетия през 2007 г. план за централната част Самоков, но до този момент конкретни практически стъпки в това отношение не са били предприети.
На 14 юни кметът Владимир Георгиев и главният архитект на Общината арх. Надежда Клинчева се срещнаха със собствениците на имоти в района на общинския пазар. Арх. Клинчева посочи,че по проект се предвижда комплексно застрояване в тази зона със сгради до 3 етажа, като първият етаж е предназначен за обществено обслужване. За да улесни собствениците на имоти при бъдещото строителство Общината със собствени сили и средства ще изготви работен устройствен план. С издигането на новите здания ще могат да бъдат премахнати и съществуващите в момента в този район стари и грозни паянтови търговски обекти.
Новите сгради ще бъдат разположени в зоната между улиците “Абаджийска” и “Скобелев”. Стана ясно,че там има и общински имоти, които също ще бъдат обект на разработката.
След приключването на отделните процедури и окончателното одобрение на плана собствениците на имоти ще имат задължение да изготвят индивидуални инвестиционни проекти на съответната своя част, за да може по етапи да започне и самото строителство. Според специалистите при добро съгласуване на работата от двете страни строителните дейности ще могат да стартират след около година – през лятото на 2013 г. Собствените на сегашните търговски обекти обещаха междувременно да заздравят, боядисат и приведат в по-приличен вид самите обекти.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*