Крими, Новини

Пак пострада мотоциклетист при казармите

Ново пътно-транспортно произшествие със сериозно ранен стана на 5 юли на злополучно известното кръстовище на улиците „Македония” и „Рилска малина”, преди бившето долно поделение и търговската борса.
Лек автомобил „Фиат”, управляван от М. И. Г. от Маджаре, направил неправилна маневра и отнел предимството на мотоциклет „Ямаха”, управляван от жител на Злокучане. След сблъсъка мотоциклетистът е настанен за лечение в „Пирогов” с фрактура на лявото бедро и без опасност за живота.
Проверката показала, че и двамата водачи не са били употребили алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.
Както е известно, на същото кръстовище само 4 дни по-рано катастрофира и малко по-късно почина в болницата турски мотоциклетист.
Преди време на този кръстопът ставаха често катастрофи, включително със смъртни случаи. Кръстовището след това бе обозначено по-старателно, но новите инциденти показват, че явно и това не е съвсем достатъчно. Може би трябва да се помисли за допълнителни мерки за обезопасяването на този невралгичен кръстопът, тъй като там се пресичат две особено оживени улици.

х х х

С 2 промила алкохол в издишвания въздух управлявал „Алфа Ромео” С. Д. П. /25 г./ от Дупница. Проверката е извършена на 7 юли в 0.45 ч. Нарушителят е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство за извършено престъпление съгласно Наказателния кодекс.

Leave a Reply