История, Новини, Шарен свят

Паметник на ракетчика ще се издига в Самоков чрез дарения

По инициатива на софийския клуб „Ракетни войски и артилерия ”Олимпий Панов” в центъра на Самоков – някогашната люлка и столица на Ракетните войски в България, ще се издигне паметник на ракетчика.
По този повод клубът, кметът Владимир Георгиев и инициативен комитет се обръщат към офицерите, старшините, школниците, сержантите, войниците и военните служители, служили в ракетните поделения в самоковския гарнизон, с призив да направят дарения за построяване на паметника.
Самият паметник ще струва около 3000 лв. и ще представлява ракета, зелена на цвят, с височина 4 м и диаметър 70 см.
В инициативния комитет са включени: о. з. ген.-майор В. Фотев, о. з. полк. С. Симеонов, о. з. бриг. ген. А. Главев, о. з. полк. инж. Й. Томов, о. з. подп. инж. А. Дончев, о. з. полк. Здравко Димитров, о. з. полк. Н. Неделчев, о. з. полк. Г. Гелишев.
Като спонсори подкрепят начинанието кметът Вл. Георгиев и директорът на „Самел-90” АД инж. Петър Георгиев.
Средства ще се набират по банкова сметка и чрез дарения в брой.
Банковата сметка е: IBAN: BG87UNCR70004520253115 – в лева към Уникредит Булбанк с титуляр Здравко Димитров – координатор, тел. 0878 174 466.
Парични дарения в брой се приемат от координаторите:
– за Самоков – Димитър Змийчаров, тел. 0887 39 73 78, и Иван Крумов, тел. 0888 933 172;
– за София – Георги Сакарев, тел. 0878 80 36 40, Гергин Гергинов, тел. 0886 611 276.

1 Comment

  1. Петков

    Тактическите ракети с обсег до 400 км с възможност да носят ядрен заряд, бяха поставени в Самоков и на още 2 места в България, с цел да се превърнат в ядрени магнити за натовските ракети и бомбардировачи, за да бъде максимално отслабен ударът върху Съветския съюз и неговата армия. С тази цел, както е видно от спомени на наши пилоти, са тренирани няколко наши екипажа и със самолети МИГ, които да хвърлят ядрени бомби над Истанбул, Атина, Измир и т.н. В т.ч. и летеца Малинов от Самоков.Отново с цел да привлекат колкото може повече ядрени натовски удари върху себе си. Командването на т.н. Варшавски договор прекрасно знаеше, че американските спътници, системите АУАКС, 2000 -те американски бази по света и 26-те независими разузнавателни служби на САЩ, следят всяко движение на и около самоковските ракети и изобщо. Електронните очи на НАТО виждаха кибрит на 2м под земята, камо ли подготовка за пуск. И тогава балистични или крилати ракети, както и невидимите бомбардировачи Стелт, всички с ответни ядрени заряди, щяха да обърнат Искъра да тече обратно, а от хубавия ни Самоков-щеше да остане най-много мазно петно и нищо над земята.
    Да направим публичен диспут по казуса за това-обида ли беше за нас ролята ни на роб-руски ядрен магнит или гордост и тогава да посирате отново града. Единственото условие, което поставяме, е да говорим равно време и диспута да бъде публичен. Като е толкова хубаво в Русия, защо Пешко с нокти и зъб драска да омъжи единствената си дъщеря си за американец от Корпуса на мира и отдавна живеят в САЩ , а не я омъжи за някой руски пияница, каквито с хиляди се вървеха в Самел?

Leave a Reply