Паола Жечева от Шумен триумфира с най-добра снимка на фотоконкурса „Летни спомени” в „Хъб-а”

„Корабчето с червените платна“, снимка: Паола Жечева

Родената в Шумен Паола Жечева спечели фотоконкурса на „Хъб-а” под надслов „Летни спомени” и заслужи голямата награда на проявата – смартфон „Самсунг”, осигурен от Община Самоков и връчен на победителката от мениджъра на „Хъб-а” Георги Николов-Гопето. Тя очарова присъстващите на финалната изложба на 29 септември със своята снимка „Корабчето с червените платна”, а някои направиха и препратка към изключителната творба на руския писател Александър Грин „Корабът с алени платна”.
Второто място с озаглавена с мотото „Нирвана” снимка на плуващо под вода дете бе за Николай Ковачев, а трети с фотография на емблематичното Рибно от Седемте рилски езера се класира друг самоковец – Стивън Костов. Ники бе награден с принтер, а Стивън получи блутут колонка и външна батерия за мобилен телефон, осигурени от спонсора на проявата „Техномаркет”.

„Нирвана“, снимка: Николай Ковачев

Наградените творби бяха определени от самите гости на финалната изложба на допуснатите до последния етап на конкурса 12 снимки, всички стилно отпечатани и оформени в рамки. Над 30 души участваха в конкурса, а до финалния кръг, според решение на журито с председател Андрей Домишляров, стигнаха 12 от тях. Те бяха дело освен на заслужилите награди автори, и на Георги Даскалов-Агента, Иво Орешков, Ивона Машова, Кристофър Костов, Константин Поптодоров, Константина Иванова, Пламен Лобутов, Рашко Раков и Росен Яворов.
Общото в тези снимки бяха запечатаните мигове от лятото – любим сезон на много хора. Морски изгреви и залези, планински пейзажи, плажове и замъци – на тези и на други фотоси може да се насладят любителите на фотографията в „Хъб-а” до средата на октомври.
Организаторите продължили да получават снимки дори и след изтичането на крайния срок. В израз на уважение към техните автори и към тези, чиито фотоси не попаднаха сред финалистите поради технически или други причини, домакините ги представиха на видеостена и така те достигнаха до публиката в залата.
Хубавите мигове и емоции не приключиха с церемонията по награждаването, а присъстващите разговаряха до късно в уютната атмосфера на „Хъб-а”.
Много приятно впечатление остави високото ниво на конкурса, който предшества връчването на Националната награда за фотография на името на Анастас Карастоянов, която Община Самоков предстои да обяви и да връчи в края на годината.
Следващата проява в „Хъб-а” пък ще бъде още тази събота – на 6 октомври, когато след 21 ч. тук ще се заформи истинска българска рап вечер с гост ди джей OJ Annie.

Делян Василев

„Рибното езеро“, снимка: Стивън Костов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*