Новини, Образование, Снимки

Парад на младостта и красотата /снимки/

Вечерта на 24 май се възроди една традиция – организираното общоградско изпращане на абитуриентите от площад „Захарий Зограф”. В определения час се събраха зрелостниците от 5-те средни учебни заведения в града ни – ПГ „Константин Фотинов”, СУ „Никола Велчев”, СОУ „Отец Паисий”, ПТГ „Никола Вапцаров” и Професионалната гимназия по туризъм.
Тук бяха и техни родители и близки, преподаватели и граждани. Времето бе слънчево и така даде възможност на всички да се порадват на прекрасната гледка – възторжени и красиви млади хора с блеснали от радост и гордост очи.
Всички, естествено, бяха празнично облечени – всеки според вкуса и възможностите си. Момчетата, повечето – в тъмни костюми, тук-там се мяркаха и по-светли. Но момичетата!? – феерия от цветове и модели, надминаващи дори фантазиите на по-възрастните. От дълги рокли, често с влачещи се по земята шлейфове, до много мини, красяха и без това красиви в младостта си девойки. Дали ще могат втори път да ги облекат някои от тях, това е друг въпрос. Всички бяха обединени от разбирането – абитуриентската вечер е една – да се покажем красиви и неповторими…
А обувките! Трудно можеше да се види момиче с по-малко от 10 см ток. Повечето бяха около 15 см и личеше, че трудно се ходи с тях. Дано да са си носили зрелостничките и резервни обувки за празничната нощ!
С емоционално слово кметът Владимир Георгиев приветства абитуриентите и им пожела успешен старт в свободния живот. Поздрав за дванадесетокласниците бяха и изпълненията на Радостина Лазарова. Разбира се, не се мина и без неколкократното емоционално броене до 12, отброяващо учебните години на завършващите.
Тържеството приключи с много снимки за спомен със съученици, учители, родители и приятели. После поток от коли отведе развълнуваните младежи и девойки в ресторантите в Боровец, където им предстоеше дълго очаквания абитуриентски бал.

Е. Иванова

Leave a Reply