Новини, Шарен свят

Парад на хвърчилата озари дъждовен Самоков и изпрати послания за мир

Над 130 ученици от шест училища – „Станислав Доспевски”, „Отец Паисий”, „Митрополит Авксентий Велешки”, „Христо Максимов”, „Петър Берон” и „Димчо Дебелянов” /Говедарци/, се включиха в превърналия се вече в очаквана традиция Парад на хвърчилата, организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.
Тазгодишната трета поред подобна инициатива се състоя навръх Деня на слънцето /3 май/ в двора на Спортното училище и нямаше състезателен характер. Мотото на празника – „Моето послание за мир и приятелство”, обедини участници, организатори и зрители, а младото поколение на Самоков показа, че утрешния мир започва с днешното приятелство.
Десетки пъстроцветни хвърчила с най-различни форми и дължини изпълниха небето за радост на своите притежатели и случайните минувачи, а детският смях, вълнение и ентусиазъм се бяха разлели в обилни количества. Така, въпреки мрачното време, слънцето все пак изгря в сърцата на учениците, озарили с неподправена емоция дъждовен Самоков.

Делян Василев

Leave a Reply