Култура, Новини

Певци от Пазарджик ни гостуваха

„Лунни лъчи”

С коледен концерт на 16 декември в читалище-паметник „Отец Паисий” ни зарадваха участниците в певческите състави към читалището и гости от Пазарджик.
Хористите от „Рилска песен” с диригент Иван Янков и корепетитор Борис Георгиев започнаха своите изяви със „Свята нощ”. Последваха „Малка мома”, хор на евреите от операта „Набуко” на Верди. А в „На многая лета” се включиха и самите слушатели и зрители.
На висота и този път бяха и „Лунни лъчи”, изпълнявайки най-хубавите песни от богатия си репертоар.
С овации бе посрещнат съставът за шлагерна и естрадна музика „Георги Шаранков” към пазарджишкото читалище „Виделина”. От 12 години музикалният съпровод е на Наско Атанасов. Художествената ръководителка Карамфила Григорова пък сподели:
„Съставът ни стана на 20 години. Племенникът на Георги Шаранков, който живее в Америка, присъства веднъж на наш концерт, предложи ни да вземем името на неговия чичо и така ни стана кръстник. Носим това име вече 10 години и провеждаме едноименен фестивал в Пазарджик. Ще поканим от Самоков съставите „Лунни лъчи” и „Септима”, както и градския хор – много ни допадат.”
Гостите ни стоплиха в студената вечер не само с чудесни гласове и хубави текстове – последната си песен те изпълниха с коледни шапчици и звънчета, а накрая връчиха подаръци на председателя на читалището Стоян Пашов и на солистката на „Лунни лъчи” Ирина Атанасова.

Димитрина Божилова

„Рилска песен”

„Георги Шаранков”

Leave a Reply