Култура, Новини, Шарен свят

Пенсионерите срещнаха заедно пролетта

„След дългата и студена зима слънцето се усмихна и ние вече се радваме на топлите дни. Цъфнаха цветята, дърветата се събуждат за живот…”, с тези думи зам.-председателката на пенсионерския клуб в „Самоково” Радка Хаджилазова откри пролетното тържество пред над 60 жени, дошли от всички квартали на града ни.
След песните и стиховете на ученици от НУ ”Станислав Доспевски” под ръководството на класните ръководителки Антоанета Механджийска и Даниела Йорданова дойде ред на акордеониста Петко Димитров. Песни, танци, хора – сякаш енергията на събуждащата се земя беше преляла в душите и сърцата на присъстващите. С нежност и вълнение поетесата Райна Бакрачева поздрави всички със свои стихове за пролетта, жената и любовта. А за най-досетливите имаше и викторина.
На изпроводяк всички деца, участници в програмата, бяха почерпени със сладкиши, а учителките им получиха пролетни цветя.
Организатори на тържеството бяха Радка Хаджилазова, Василка Фингарска и Милка Будинова. Клубът в “Самоково” се превръща във втори дом за все повече пенсионери.

Любица Механджийска

Leave a Reply