Новини, Читателски, Шарен свят

Пенсионери посетиха Банско и се погрижиха за здравето си

По инициатива на клуба на пенсионера в кв. “Самоково” на 21 януари, събота, посетихме Банско. Бурята и силният снеговалеж не уплашиха никого. В града разгледахме музеите на Никола Вапцаров и Паисий Хилендарски.
По пътя, в Симитли пък, заедно с група от Перник, участвахме в презентацията на продукция на германска фирма, създадена в София преди 10 години и предлагаща богата гама от продукти: постелки с мериносова вълна с магнитни ленти за успокояване на ставни болки; матраци със сребърни нишки, отнемащи статичното електричество; терапевтични вълнени завивки със сярна вълна; колани, наколенки, масажни легла и столове – всичко сътворено от естествени екологични материали.
Голямо одобрение от наша страна заслужиха особено масажните легла. Масажът е познат още от древния Рим, от Китай и Япония. Най-труден, но и най-ефективен според запознати е мануалният /с ръце/, но са познати и точковият, и подводният /с тангентор/…
Проф. Пирогов е казвал, че 1 % профилактика е равен на 50 % лечение. А днес лечението освен всичко друго струва и много пари. В крайна сметка много от участниците в екскурзията си закупиха някои от продуктите на фирмата.

Димитрина Божилова

Leave a Reply