Други, Новини, Спорт

Пепи Лазев над всички на турнира NowWeMove в София

Петър Лазев /в ляво/

Самоковският ас Петър Лазев спечели турнира по тенис NowWeMove в столичния квартал “Слатина”. Надпреварата се състоя в рамките на европейската седмица за физическа активност и спорт в партньорство със сдружение “Фуутура” и “Спорт Олимпик”.
32 мъже и 6 жени се пуснаха в състезанието, като много от играчите направиха дебют в официален турнир. Истинско зрелище с шахматна стратегия беше срещата между нашето момче и Кирил Стоянов. Двамата не правеха непредизвикани грешки, а всяка точка беше стратегически премисляна и отигравана. След проява на по-здрави нерви с победата се поздрави левичарят Лазев. Стоянов трябваше да се справи последователно с представителя на Гърция Никос Панетимитакис и Камен Маздрашки, а след отказване на останалия без сили Тишо Попов в спора за трофея отново излязоха П. Лазев и К. Стоянов.
Лекият сервис на самоковеца, не възстановен от стара травма в рамото, обърка ритъма на противника, който често трябваше да се озовава 2-3 крачки в корта, в най-невралгичната зона. След драматични моменти и куп красиви разигравания Петър Лазев завоюва купата, печелейки срещата със 7:5 гейма.

Leave a Reply