Други, Новини, Спорт

Пепи Лазев с втора титла за сезона, би шампион в Бургас

Петър Лазев

Самоковският тенисист Петър Лазев спечели втора титла през сезона, след като вдигна купата на открития турнир в Бургас. Само преди месец 34-годишният левичар триумфира и в надпреварата за купа NowWeMove в столицата.
На кортовете на тенис клуб “Адвантидж” в морския град Лазев постигна четири рутинни победи и логично ликува в края.
На осминафиналите Пепи се справи с пусналата се в турнира Ивелина Попова с 6:2, 6:2. Двубоят прикова вниманието на зрителите, а нашето момче не забрави, че е кавалер и даде 4 гейма на чаровната си съперничка.
На четвъртфинала жертва на Пепи стана Константин Стоянов /6:2, 6:0/, а за влизане във финала Лазев отнесе за по-малко от час съперника си Димитър Ташев – 6:1, 6:0.
Най-много на бъдещия победител се противопостави шампионът от КАИ веригата за 2013 г. Антон Марков, който взе четири гейма на съперника си в първия сет, но все пак падна с 4:6, 1:6.
След триумфа самоковският ас бе награден с красива купа от организаторите и със серия от атрактивни фотоси, запечатани от колегите му тенисисти.
“Щастлив съм от постигнатата победа. Успехът тук ме амбицира още повече да се трудя на корта. Посвещавам купата на моето семейство, което винаги е до мен”, сподели след турнира призьорът.

Leave a Reply