Други, Новини, Спорт

Пепи Лазев с трета титла за сезона след 3-часова битка в Бургас

Пепи Лазев /вляво/ с вицешампиона Данаил Асъмов

Своеобразен рекорд постави по време на открития турнир в зала в Бургас самоковският ас Петър Лазев. 34-годишният състезател вдигна третата си купа за сезона, а финалният сблъсък с претендента за титлата Данаил Асъмов би всички рекорди по продължителност.
Цели 170 минути бяха необходими на нашето момче да сломи съпротивата на Асъмов, преди да вдигне трофея след инфарктно 6:7, 6:4, 14:12. За сравнение – полуфиналният двубой на Пепи срещу Георги Милев /6:2, 6:1/ приключи за по-малко от час.
Битката за първото място беше изумителна и остави без дъх зрителите в залата на клуб “Адвантидж”. Страхотни сервиси, майсторски разигравания, безупречни минаващи удари и прецизни стоп волета украсиха паметния сблъсък. В края късметът кацна на рамото на самоковеца, който проби съперника си и вдигна третия си трофей в последните два месеца.
“Да си призная, отдавна не бях участвал в подобен тежък мач. Искам да поздравя Дани за неуморната му работа на корта и за спортсменството, което показа по време на цялата среща. За мен остава удовлетворението, че съм надделял над класен играч с големи възможности. Това е голямата награда”, сподели след сблъсъка победителят.
Лазев допълни, че ще даде купата на малкия си наследник Денислав, който с трепет следи всяка негова изява на корта.
В турнира участваха 12 състезатели, след които и три жени – Планинка Асъмова, Гергана Николова и Гергана Димитрова.

Leave a Reply