Култура, Новини

Песни и танци за армейския празник /снимки/

С народни хора и гергьовски мелодии в града ни, пред Военния клуб /ДНА/, бе честван на самия 6 май, Гергьовден, Денят на храбростта и празник на армията. Празнуваха и самоковските скаути, чийто патрон е св. Георги.
Денчо Денчев, зам.-председател на Общинския съвет на Съюза на ветераните от войните, говори за едни от най-големите победи на родната войска. Той изтъкна, че 20 самоковци са носители на воинския орден “За храброст” /част от тях в същия ден присъстваха на военния парад в София/.
Прочувствено прозвуча словото на Снежана Лалева, гл. експерт “Образование” в Общината. “Днешните хора, независимо къде са по света, които носят България в сърцата си и воюват – дали в Афганистан, в Ирак или в Силиконовата долона, на истински фронтове или на фронта на науката и изкуството – това са войниците на България. Всеки от нас, независимо мъж или жена, е войник на отечеството си. Никога не се знае в кой момент обикновеният човек се превръща в герой”, възкликна Лалева, която е и дъщеря на военен.
В концертната програма овациите обраха младите самодейци от читалище “Младост”. С песни се изяви детската музикална формация “Камбанки” с ръководител Надежда Иванова, а с Дайчовото, Северняшки танц и ръченица – ансамбъл “Самоков” с хореограф Иван Иванов.
Признание на всички участници в тържеството изрази от името на организаторите Димчо Петров, председател на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса. Сред малкото присъстващи, въпреки хубавото слънчево време, беше и председателят на ръководството на ветераните от общината Стоян Чапкънов.

no images were found

Leave a Reply