Култура, Новини

Песни и танци за 24 май /снимки/

Никъде по света няма такъв празник! Можем само да се гордеем, че на 24 май прославяме тези, които са ни отворили очите…
С песен за двамата първоучители, станала химн – „Върви, народе възродени”, хор “Рилска песен” с диригент Иван Янков при читалище-паметник “Отец Паисий” откри на 22 май концерта в читалището, посветен на празника.
Когато пък се понесе песента „Притури се планината”, на сцената заиграха своя танц ученички от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с ръководител Йорданка Николчова.
Момичетата от вокална група „Медени звънчета” с ръководител Даниела Георгиева оправдаха името си със своите мелодични изпълнения.
Пианото е труден за усвояване инструмент, но малкият чаровник Дейвид Мембе като истински артист, с фрак и папийонка, представи две пиеси. После на 4 ръце свириха заедно с Рада. Петя и Дая пък събираха музикалните изпълнения на пиано и флейта. Ученичката от Музикалното училище Петя изсвири старинен танц от Любомир Пипков.
Още един танц на фона на песента „Между да и не” изиграха грациите от мажоретната формация „Веси денс” с ръководител Веска Терзийска.
Прекрасно се представиха акордеонистите Елена, Мариян и ръководителят им Георги Машов. Те разиграха сърцата на зрителите и развеселиха атмосферата с Граовско хоро.
Финал на програмата сложи състав „Самокови” с ръководител Деница Михайлова. Акордеонът на Петко Димитров и мандолината на Стоян Чапкънов направиха изпълнението на дамите още по-звучно и чувствено.
Двата часа доставиха истинско удоволствие на публиката, сред която бяха кметът Владимир Георгиев и председателката на Общинския съвет Ирена Коцева.

Димитрина Божилова

Снимки: Делян Василев

no images were found

Leave a Reply