Пета титла за Аджова и “Рилски атлет” за годината

Ивана Аджова /в средата/. Снимка: www.sportmedia.tv

В Сливен на 13 и 14 юни се състоя държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст /18-19 г./.
На 800 м Ивана Аджова спечели своята поредна шампионска титла, този път в по-горната за нея възраст. Златото бе извоювано доста трудно. След като проведе тактически много добре бягането си, със силен финален спринт тя успя да победи с 18 стотни миналогодишната шампионка в тази дисциплина Лора Колева от “Черно море” – Варна. Резултатът на Ивана е 2:19.62 мин.
Другата силна съперничка на нашата състезателка в тази възраст – Моника Георгиева от Горна Оряховица, не издържа на напрежението и се отказа.
Личният рекорд за тази година на Ивана от 2:16.17 мин. и тя покрива изискванията на Българската федерация по лека атлетика – с най-добър резултат, за участие в Балканските игри за девойки младша възраст на 14 юли в Сърбия – Белград.
Ивана стартира и на 400 м, като в серията си се класира за финала по място с резултат 60,10 сек., а на самия финал се нареди на призовата четвърта позиция с 59,21 сек.
В тази дисциплина извън класирането участва Веселина Алинска. Тя регистрира резултат 60,59 сек.
Юношите се представиха добре, според своите възможности, като се класираха 13-и в щафетата 4 х 400 м с резултат 4:08.6 мин. и 15-и в щафетата 4 х 100 м с резултат 50.06 сек. Щафетата бе в състав: Кристиян Големинов, Любомир Мишов, Даймънд Войнов и Георги Радков.

Костадин Чифлиджанов
треньор и секретар на клуб “Рилски атлет”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*