Баскетбол, Новини, Спорт

Петима наши блестят в Мача на звездите

Снимка: www.lap.bg

Асовете на “Рилски спортист” Тристан Кери, Франк Търнър, Тони Гуджино, Кори Петрос и Тодор Тодоров участваха в Мача на звездите между “Търкиш Еърлайнс” и “Фолксваген”, състоял се в обновената пловдивска зала “Колодрума”.
Двубоят завърши без победител – 124:124, но по-важното е, че се превърна в празник за 3500-те зрители по трибуните.
Участниците явно бяха впечатлени от конкурса по тройки, с който бе поставено началото на демонстративното събитие, и заложиха на стрелба от далечно разстояние. На полувремето “Търкиш Еърлайнс” водеше с 69:60, но след паузата “Фолксваген”, воден от наставника на „Рилски спортист” Росен Барчовски, се вдигна на щурм и с чудесни изяви на избрания за играч на мача Мартин Дурчев, на бившия състезател на самоковци Христо Захариев и на младока Алекс Симеонов съумя да оформи крайното 124:124.
Петорката на “Рилски” се отчете с 32 точки, 17 от тях – дело на възродения Тристан Кери.
На почивката на шоуто се проведе и надпреварата 3×3 между родни знаменитости. В нея се включиха легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев, футболист № 1 на България за 1999 г. Александър Александров, волейболистката Антонина Зетова, капитанът на “Локомотив” /Пд/ Мартин Камбуров, асът на “Ботев” /Пд/ и националния отбор Тодор Неделев, спортист № 1 на Пловдив за 2015 г. Станилия Стаменова. Овациите накрая обра забивка на Данчо Йовчев, вдигнат във въздуха от Тони Гуджино и Филип Барович.

Leave a Reply