Баскетбол, Новини, Спорт

Петима юноши дебютираха за дублиращия състав на “Рилски спортист” в “А” група

Дублиращият отбор на „Рилски спортист” започна новата кампания в „А” група – второто ниво на мъжкия баскетбол у нас, с две загуби от „Шумен” на 13 и 14 октомври. По договорка между ръководствата на отборите двете поредни срещи бяха изиграни в Шумен, а впоследствие подобна визита ще има и в Самоков.
Възпитаниците на Борислав Трифонов изненадаха домакините в първите минути от новия сезон, като поведоха с 22:12. След това обаче младите ни състезатели сякаш сами не повярваха във възможностите си и допуснаха бърз обрат. После нямаше връщане назад и шуменци зарадваха местните привърженици на играта с оранжевата топка с убедителен успех със 102:78.
Интригата във втората среща пък съвсем липсваше. Домакините набързо си свършиха работата за 54:26 на полувремето, а по-късно увеличиха аванса си за крайното 93:56.
Загубите не бива да изненадват никого, тъй като „Рилски” разполага с най-младия състав в дивизията. Нещо повече – нашият клуб единствен от всички участници в Националната баскетболна лига разполага с втори отбор в „А” група. Петима юноши дебютираха в мъжкия баскетбол в Шумен – юношеският национал Румен Георгиев и колегите му Борислав Николов и Даниел Огнянов, които записаха и първите си кошове при мъжете, както и Борислав Русинов и Кристиян Гайдаров.
Най-добър за самоковци бе най-опитният играч в състава – 20-годишният Мирослав Васов, завършил двете срещи с общо 36 точки. Васил Попов също бе на висота с 31 пункта, а Георги Адирков и Адриан Белишки добавиха по 18 т. Боян Илиев, който преди това дебютира и за мъжката гарнитура на тима при гостуването на „Черноморец” в Бургас, постигна 8 т.
Истински лидер на шуменци бе присъединилия се към тима именно от „Рилски спортист” през лятото Красимир Димитров, който записа съответно 32 и 19 т. в двете срещи.
В следващия кръг нашите момчета приемат възродения тим на „Славия” на 20 октомври, неделя, от 17 ч. „Белите” се завърнаха в мъжкия баскетбол след дълго отсъствие с драматична победа над „Чавдар” /Троян/ с 87:82. В последния двубой от първия кръг ЦСКА пък изтръгна успех с 69:61 при визитата си на „Видабаскет” във Видин.

Leave a Reply