Пето място за кадетите на „Рилски спортист” на републиканските финали

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Росен Барчовски записа успешен дебют като треньор на подрастващи. В първата си година начело на кадетите на „Рилски спортист” отборът се класира за финалния етап на държавното първенство, което се състоя от 2 до 6 юни в зала „Самоков”. Тук домакините на проявата изпуснаха на косъм излизане от груповата фаза, но след това се пребориха за призовото пето място в крайното класиране.
В първия мач „Рилски” загуби от финалиста „Черно море” с минималното 52:57, като срещата бе решена в последната четвърт. Тимът ни даде и още една свидна жертва в лицето на национала Васил Попов, който счупи костица. Впоследствие обаче 16-годишните ни момчета се наложиха за първи път през сезона над ЦСКА с 63:58, като имаха комфортна преднина през цялото време. В решителния мач за второто място самоковци загубиха с 82:85 след продължение от „Тунджа” /Ямбол/. Двубоят бе прекъснат малко преди края и доигран без публика, тъй като неадекватните съдийски отсъждания доведоха до ескалация на напрежението по трибуните и един от арбитрите бе нацелен с бутилка от минерална вода.
В двубоите за разпределение на местата след четвъртото самоковци играха много задружно и се справиха последователно със съпротивата на „Берое” със 74:69 и на „Дунав” /Русе/ със 71:66, за да завършат надпреварата на петата позиция.
„Много съм доволен от момчетата, защото Самоков все пак няма потенциала на София или Варна, а и половината ни отбор е съставен от момчета на 15 години, на които им трябваше време, за да свикнат в новата за тях възрастова група. Отборът претърпя голямо развитие през годината. Това бе и професионално предизвикателство за мен, тъй като цял живот съм бил треньор на мъжки отбори на високо ниво. Разликата е, че някои играчи вече са със самочувствие на звезди и е по-трудно, докато работата с момчетата е удоволствие. Те са като пластелин и виждаш как растат с всеки ден”, сподели наставникът Барчовски за „Приятел”.
Ето и съставът на „Рилски” с най-добрите постижения на отделните играчи: Васил Попов 11 т. и 8 борби, Ангел Николов 8 и 4, Боян Илиев 15 и 19, Румен Георгиев 13 и 5, Симон Беловски 9 и 4, Васил Лобутов 23 и 11, Иван Гайдаров 11 и 6, Мартин Смилкин 5 и 5, Даниел Огнянов 11 и 4, Кристиян Гайдаров 4 и 4, Николай Цинцарски 9 и 3, Йоан Евтимов 5 и 4, Борислав Николов 10 и 3, Иван Тодоров 0 и 1.

Крайно класиране
1. „БУБА баскетбол”
2. „Черно море”
3. „Левски”
4. „Тунджа”
5. „Р. спортист”
6. „Дунав”
7. ЦСКА
8. „Берое”

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*