Новини, Спорт, Футбол

Петър Аджов: “Финансово сме вече стабилни, по-силно ще се представим през пролетта”

Петър Аджов

Известният футболист от близкото минало Петър Аджов, сега треньор на „Рилски спортист”, отговори любезно на въпросите на представителя на „Приятел” след края на първото занимание на отбора през новата 2015 г., провело се на ст. „Искър” на 12 януари. Аджов сподели вижданията си за подготовката на тима, евентуалното привличане на нови попълнения и финансовото състояние на клуба.

– Г-н Аджов, какво е настроението в отбора в началото на зимната подготовка?
– Мисля, че всички футболисти, треньори и ръководители в клуба сме ентусиазирани и се надяваме да се представим на по-добро ниво през втория полусезон.
– В каква форма са подопечните ви?
– За нашето ниво и като за първа тренировка играчите са в добро състояние. Дай Боже да бъдем в топ форма за началото на пролетния полусезон.
– В края на миналата година казахте, че именно късният лагер-сбор за есенния полусезон е една от причините за незадоволителната позиция на „Рилски спортист” в Югозападната „В” футболна група. Явно сега сте взели мерки отрано…
– Да, наистина сега се събрахме навреме. Дано основните ни футболисти се запазят от контузии и да успеем да проведем пълноценна подготовка, в която ще изисквам футболистите да се раздават на 100 процента. Пожелавам си да направим селекция и да имаме късмет с новите играчи, за да вдигнем нивото на отбора.
– В този смисъл – има ли вече нови попълнения?
– Засега единственият сигурен нов играч е Виктор Младенов. Той е бивш футболист на „Рилски спортист” и ще ни помогне много през пролетта. Имаме и три момчета, които ще изкарат пробен период. Искам специално да ги видя в контролните срещи, за да си направя сметка дали наистина ще могат да вдигнат нивото на отбора. Ако се окажат качествени футболисти, ще останат при нас. Става дума за централния защитник Любомир Десподов и нападателите Спас Спасов и Тихомир Крумов. Те имат известен опит по родните терени, тъй като са играли за отбори от „Б” и „В” група.
– Има ли яснота за по-нататъшната предсезонна подготовка?
– Подготовката ще протече изцяло в Самоков. Ще се готвим, в зависимост от времето, или на стадион „Искър”, или в зала „Самоков”. Засега сме уговорили три контролни срещи с дублиращите отбори на „Левски” /24 януари и 21 февруари/ и „Славия” /31 януари/. Ще търсим съперници за поне още две-три контроли, като ще се стремим да играем срещу по-качествени отбори от нас, като например „Марек” /Дупница/ и „Пирин” /Благоевград/. Понеже атмосферните условия едва ли ще ни позволят да играем в Самоков, най-вероятно ще гостуваме в почти всички контроли.
– Няма как да не ви попитам какво е финансовото състояние на клуба?
– Каквото се обещае на момчетата в нашия отбор, то се изпълнява. Така процедираме открай време. Всичко е изплатено до стотинка. За наша радост имаме солидната подкрепа на няколко души, без които клубът едва ли щеше да съществува.
Голям финансов благодетел ни е бизнесменът Емил Кривошиев. Неговата помощ е неоценима. Той ни помогна много навреме, а знаете, че навременната помощ е двойна помощ. Изцяло зад нас е и Община Самоков, както и кметът г-н Владимир Георгиев.
Имаме уверението от тях, че всичко с финансите ще бъде наред – разбира се, в параметрите, в които ни е обещано. Подкрепят ни финансово и Стефан Докузов, „Училища Европа” и фирма „Компир”. Това ме кара да бъда оптимист и да вярвам, че след като от финансова гледна точка нямаме проблеми, няма да имаме проблеми и от спортно-технически характер.

Интервюто взе: Делян Василев

Leave a Reply