Петър Попангелов и млади скиори откриха сезона на Боровец

Боровец откри новия туристически ски сезон на 19 декември, три дни преди да настъпи календарната зима, с безплатно каране и безплатни уроци за начинаещи.
Легендата на българския и самоковския алпийски ски спорт Петър Попангелов заедно с младите надежди от ски клуб „Боровец“ окупираха първата седалка на 4-седалковия лифт „Ястребец Експрес“.
Диджей и жизнерадостна музика подгряваха настроението на многобройните гости в курорта през целия ден.
Кабинковата въжена линия до Ястребец и лифтът “Ситняково Експрес” бяха на разположение на всички любители на планината, не само на скиорите и сноубордистите, и то напълно безплатно. Безплатни бяха и уроците за начинаещи любители на белия спорт.
Незабравимо преживяване бе и нощното каране, също безплатно, по осветените писти на най-стария ни планински курорт вечерта.
Новият сезон започна с нови и по-добри условия за притежателите на лифт карти. Възрастта на децата, които ще ползват безплатно съоръженията в курорта през целия сезон, се вдигна до 7 ненавършени години. Цените на детските карти станаха 30 лева на ден. Младежите от 12 до 22 години, както и посетителите на възраст над 65 години ще ползват специални, много по-изгодни цени на лифт карти.
Новост са и семейните лифт карти, които позволяват на семейства с до 3 деца да ползват 20 % намаление от стандартната цена на каса за възрастни. Това предложение е приложимо за полудневните лифт карти, както и за картите за един, два и шест непоследователни дни.
И през този сезон от фирма “Бороспорт” ще предоставят безплатни лифт карти на всички ученици и деца от детските градини в Община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове, независимо от спорта, който упражняват.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*