Зимни спортове, Новини, Спорт

Петър Попангелов и „Росиньол“ дариха със ски екипировка „Боровец” и „Чамкория”

Почетният председател на фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“ Петър Попангелов и популярната спортна фирма „Росиньол“ направиха дарение на млади самоковци – бъдещи звезди на алпийските ски. Ски клубовете „Чамкория“ и „Боровец“, които са спонсорирани от фирма “Бороспорт”, получиха екипировка от „Росиньол“ с пожелание за успешен сезон. Изпълнителният директор на “Бороспорт” Георги Кочов изрази увереност, че ските тук ще продължат да се развиват и в близко бъдеще ще дадат нова звезда на България в този спорт.
Инициатор за дарението е най-успешният роден алпиец Петър Попангелов. Той връчи пособията на треньорите на двата клуба с обещание да помага и занапред.
„Росиньол“ подкрепя ски спорта в Боровец от години. През тази зима фирмата за десети път ще осигури наградите за състезанието в алпийските ски за купа “Петър Попангелов – старши”. Надпреварата се провежда през март и е за деца от 6 до 12 години. Надявам се тази зима медалите да отидат при скиорите от клубовете „Чамкория“ и „Боровец“, които ще карат с „Росиньол“, изтъкна най-успешният роден алпиец.
Попангелов и благодари на шефа на веригата магазини SLS Стоил Стоилов, който, по думите му, за пореден път е показал, че подкрепя алпийските ски у нас и помага на бъдещите звезди в този спорт.

Leave a Reply