Новини, Образование

Пет ваканции за учениците през новата учебна година

Общо пет ваканции ще имат учениците през новата 2012/2013 учебна година – четири по време на редовните занятия и една през лятото.
По традиция учебната година ще започне на 15 септември, въпреки множеството дискусии за изместването на датата. Първата школска есенна ваканция бъде от 1 до 5 ноември. Следва коледната ваканция, която ще бъде втора по големина – от 22 декември до 6 януари.
Ще има и тридневна зимна почивка от 23 до 25 февруари включително. Два от тези дни се падат събота и неделя. От 29 март до 7 април пък ще бъде пролетната ваканция. Абитуриентите обаче ще почиват символично – само от 29 до 31 март.
Предвижда се матурите за абитуриентите и седмокласниците да се провеждат в един ден. На 21 май е изпитът след 7 клас и матурата по български език и литература. На 23 май изпитният маратон продължава с теста след седми клас по математика и втората задължителна матура по избор. От 9 до 14 май пък са изпитите от националното външно оценяване за четвъртокласниците. На 27, 28 и 29 май са изпитите за външно оценяване след 7 клас по обществени науки, чужд език и природни науки. Матурите по желание абитуриентите могат да държат между 27 май и 5 юни.

Leave a Reply