Крими, Новини

Пет ниви с канабис откриха край Шипочан

При обстойното претърсване на труднодостъпни гористи местности в землището на Шипочан са открити пет площи, засети с канабис, информираха на 17 август от Областната дирекция на МВР – София. Растенията били добре отглеждани под прикритието на гъсти дървета и благодарение на допълнителен камуфлаж от клони и листа. Всички площи били до дерета с потоци и с изградени изкуствени вирове. В околните храсти полицаите открили пластмасовите туби, използвани за поливане на „продукцията“. В крайна сметка са иззети общо 153 канабисови растения.
Задържани са трима самоковци, криминално проявени и осъждани, които стопанисвали площите. В. С. /26 г./ е осъждан за отглеждане на канабис, за нанасяне на средна телесна повреда и за шофиране при отнета книжка. Д. Б. /23 г./ също е излежавал присъда за разпространение на наркотични вещества и за шофиране по време на наложено наказание. Г. Н. /23 г./ е осъждан за нанасяне на средна телесна повреда и за съхранение на акцизни стоки без бандерол.
При претърсване на жилищата на тримата са открити и иззети два газови пистолета, четири патрона, около 30 г сух канабис на листа, електронна везна, прозрачно фолио и 10 мобилни телефона.
По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура в Самоков В. С. и Д. Б. са привлечени като обвиняеми за престъпление по член от Наказателния кодекс. Те са задържани за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за налагане спрямо тях на постоянна мярка „задържане под стража“.
Г. Н. също е привлечен като обвиняем за извършени престъпления по членове от Наказателния кодекс, но мярката спрямо него е „парична гаранция“.

Leave a Reply