Новини, Читателски, Шарен свят

Пешеходните пътеки да се подновят

Движението на моторни превозни средства в нашия град е много оживено. На доста места преди време са маркирани пешеходни пътеки, но после не са освежавани и сега пресичането на ред улици става трудно.
Особено това важи за централните – „Ихтиманско шосе”, ул. „Христо Максимов”, бул. „Искър”, ул. „Македония”, ул. „Търговска”, бул. „България”, ул. „Отец Паисий”, главната улица в „Самоково” и др.
Много от шофьорите и без това не спазват предимството на пешеходците, пък като няма и пътека – съвсем… А така могат да станат и злополуки, да пострадат хора.
Имала съм случаи, когато съм сочила на водачи на автомобили, че на това място има „зебра”. Те обаче ми отговарят, че може и да е имало, но вече няма /тъй като пешеходната пътека се е поизтрила и вече почти не личи/…
Сега е още зима, но пролетта скоро ще дойде. Нека една от първите задачи през март и април да бъде да се подновят пешеходните пътеки /ако се прецени – да се направят и нови/ поне на най-оживените, важни и опасни кръстовища и други места в града ни.

Маргарита Иванова

Leave a Reply