Култура, Новини

Пианисти срещнаха пролетта

Участниците в школата по пиано с ръководителката си Цветанка Попова и Теменужка Янкова

Децата от школата по пиано с ръководител Цветанка Попова при читалище-паметник „Отец Паисий” изнесоха пролетен концерт в читалището на самия 1 април.
Анна-Мария Чилингирова, Дейвид Мембе, Кристина Недялкова, Петя Видулова, Рада Дончева и Яна Маджарова изпълниха арии и симфонии от световноизвестни композитори – Шостакович, Росини, Бетовен, Бах… П. Видулова се понрави на присъстващите и с чудните мелодии на своята флейта.
„Бяхме кратки, но съдържателни. Все пак децата се притесняват, когато са на сцена и това е нормално. Доволна съм от тях и се надявам да се виждаме по-често”, сподели пред публиката ръководителката Попова. Тя допълни, че проявата на по-голяма упоритост и повече труд от страна на малките пианисти ще допринесат за тяхното по-нататъшно израстване. „Децата имат талант и усет за този вид изкуство. Надявам се сега, когато са във ваканция, да отделят повече време на пианото”, завърши Цв. Попова.
От името на настоятелството секретарката на читалището Теменужка Янкова връчи на дългогодишната ръководителка на пианистите красива кошница цветя с пожелание за нови успехи в бъдеще.

Делян Василев

Leave a Reply